Varför prishöjningar?

Först – tack för positiva meddelanden!

Tills vidare har vi valt att ta bort möjligheten att skicka meddelande på FB. I stället besvarar vi kommentarer i blogginläggen.

Förhoppningsvis har allt fler upptäckt möjligheten att leta svar på hemsidan, för idag har vi inte några fler frågor att besvara :). Istället kan vi förklara årets prishöjningar.

Fyrverkeri tillverkas i Kina. Kineserna tar bara betalt i dollar (USD). Den som importerar fyrverkeri måste därför köpa dollar för att kunna betala. Under den senaste 20 månadersperioden har priset för dollar stigit med ca 30 %.

Förutom att dollarn har blivit dyrare så har tillverkarna i Kina höjt sina priser. Dessutom har transporterna blivit dyrare.

De senaste åren har vi valt att inte höja priserna. Ökade volymer har gjort att vi kunnat minska mariginalen eller så har priset kunnat hållas nere genom ökade volymer. Oavsett hur mycket vi skulle ha köpt in i år så kom vi inte undan att dollarn blivit dyrare.

”Hej! Det står att Grand finale XXL är 50 mm men vad är skillnaden på dom raketerna och era 50 mm? För man tjänar ju på att köpa de vanliga bomb rocket 50 mm istället för raketsatsen?”

Det är rätt! Grand finale XXL är en ny produkt hos oss medan vi haft bomb rocket 50 mm tidigare. Olika pris beror på att det är olika produkter, olika fabriker och importörer.

Istället för att bara ta ut hela prishöjningen på berörda produkter har vi sett över hela sortimentet och försökt sätta ”rätt” pris på varje vara. Många produkter ligger kvar på samma pris.

Om du jämför våra konkurrenters priser kommer du att upptäcka att deras prishöjningar är högre än våra.

Vi har Sveriges största sortiment av fyrverkeriprodukter – och vi vågar påstå att vi fortfarande är billigast.

Men framförallt – vi gör vårt yttersta för att det ska bli en positiv upplevelse att besöka butiken.

Och nej – vi kommer inte öppna webb-butik, du kommer inte kunna beställa på nätet och vi kommer inte att införa kö-lappar. Det är liksom det som är grejen med oss. Vi gör det på vårt sätt – och våra kunder tycks gilla det!